KEHONHUOLTO

Kehonhuoltotunnit

Mind Body Yoga tarjoaa useita kehoa huoltavia sekä vahvistavia tunteja. Kehonhuoltotunneilla tehdään perinteisiä liikkuvuus ja venyvyys harjoituksia. Kehonhuoltotunneilla ylläpidät ja lisäät kehoosi liikkuvuutta, notkeutta, voimaa, koordinaatiokykyä sekä tasapainoa. Erityisen huomion saavat alaraajojen sekä selkärangan hyvinvointi ja liikkuvuus unohtamatta kuitenkaan rintakehän sekä hartiaseudun hyvinvointia. Tuntivalikoimassamme on myös kokonaisvaltaista kehonhuoltoa erilaisten jooga harjoitteiden myötä.

Tunneilla voit käyttää halutessasi joogaan sekä venyttelyyn kuuluvia apuvälineitä kuten bolsteria, blokkia tai vyötä jotka löytyvät meidän joogasalistamme. Halutessasi voit ottaa myös omat apuvälineesi mukaan. Apuvälineet tuovat helpotusta, tukea ja mukavuutta sekä mahdollistavat asentojen mukauttamisen jokaisen keholle sopivaksi ja turvalliseksi, kaikkien erilaiset fyysiset edellytykset huomioon ottaen.

Lämpö tunnit

Lämpö Yin jooga  tunti tehdään infrapunalamppujen alla. Infrapunan lämmön avulla lihakset rentoutuvat ja lihasjäykkyys vähenee. Aineenvaihdunta ja verenkierto kiihtyvät jolloin kuona-aineet poistuvat kehosta nopeammin, ja happirikas veri pääsee suoraan kipeytyneeseen kohtaan. Tämä tukee kehon omia paranemisprosesseja ja lievittää kivun tunnetta. Tehokkaan syvälämmön ansiosta infrapunalämpö sopii erityisesti kroonisen selkäkivun, lihasjännityksen ja nivelkipujen hoitoon.

Kehonhuolto-tuntivalikoima

Kehonhuolto venyttely tunti 60 min 

Tällä tunnilla teemme monipuolista venytys liikettä dynaamisesti kehon eri lihasryhmille. Teemme myös erilaisin venytystekniikoin pitkäkestoisia venytyksiä. kestoltaan 1,5- 5min Venytykset tehdään kevyesti ja rauhallisesti hengityksen tahdittamina. Tunnin aluksi on lyhyt ja kevyt lämmittely jonka jälkeen siirrytään dynamisiin ja vaihtelevasti pitkäkestoisiin venyttelyharjoituksiin. Hengitys, keskittyminen itseensä ja rentoutuminen ovat tunnin keskeisiä elementtejä. venyttelytunti sopii kaikille. Tunnille kannattee varata juomapullo sekä mukavat ja joustavat vaatteet. Tunti soveltuu kaiken kuntoisille jäykille ja notkeille nuorille ja vanemmille .  Kaiken kokoisille ja muotoisille vartalotyypeille. 

Tunnin kesto 60 min.

Lämpö Yin Jooga 60 min 

Yin Jooga tunneilla käytämme infrapuna lämpöpaneeleita. Tällä tunnilla kattoon kiinnitetyt infrapunapaneelit lämmittävät kehoa mukavasti kuin auringon paisteella keho lämpenee luonnollisesti. Tunnilla ei tule kuuma. Ilma säilyy raikkaana sillä panelit lämmittävät pääsääntöisesti ihmisen kehoa. Tunnilla huoneen lämpötila on noin  +25 astetta

Tunnin kesto 60 min.

Joogat 

Astanga jooga tunnilla käytämme usein lämpöpaneeleita päällä jotta harjoittelu on turvallista ja lihakset saavat tarvittavan lämmön. Harjoittelu on miellyttävää meillä  lämpimässä lämmitetyssä tilassa. 

Hathajooga tunneilla käytämme usein lämpöpaneleita päällä jolloin harjoittelu on miellyttävää. Lisäkis tunnilla on mahdollista tehdä harjoitus huopapintaisen lattian päällä jolloin lämmin tunnelma säilyy koko harjoituksen ajan myös alustan osalta. 

 

Tutustu Jooga tunteihimme Joogat välilehdet sivulla

 

Pin It on Pinterest